Hope YTY - Yrittäjyyttä ja työssäoppimista yhdessä

Opettajat yrittämisen asialla

Tarvitaan yhteinen suoritushaaste

Tekemällä oppii enemmän

Yhdessä olemme vahvempia

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa menu_set_active_trail() (rivi 2405 tiedostossa /home/hope/public_html/includes/menu.inc).

Verkostoon taas uusi osuuskunta 8.4.2015

 
Suomen Liikemiesten Kauppaopistoon on syntymässä oppimisosuuskunta, joka saa nimekseen Osuuskunta Arinom. Osuuskunnan perustamispaperit ovat juuri lähdössä kaupparekisteriin.
 
– Meillä on täällä äärimmäisen innokas 17 opiskelijan joukko perustajajäseninä. Todella hienosti olivat tehneet kumppanuussopimuksen ja laatineet esimerkiksi säännöt osuuskunnalle, kiittää Helena Pesonen, joka yhdessä Pirkko Peiposen kanssa valmentaa osuuskuntalaisia.
 
Vastaavaa intoa Helena ei muista talossa ennen nähneensä, ja 27 vuotta sitten taloon tullut Pirkkokin muistelee joskus 1980-luvulla kokeneensa tällaista.
 
– Opiskelijoiden silmät loistavat, eikä myöhästelyjä ole lainkaan. Treenipäiviä on osuuskunnassa kaksi viikossa, ja niistä ollaan pois vain, jos ollaan oikeasti sairaita.
 
Osuuskunnan perustajat ovat  merkonomiksi tai datanomiksi opiskelevia. He voivat periaatteessa suorittaa osuuskunnassa kaikki opintonsa aina asiakaspalvelusta taloushallintoon, kunhan suorittamiseen vain etsitään sopivia työtehtäviä.
 
Tässä osuuskunnassa opiskelijoilla on poikkeuksellisesti osaamista pyörittää myös osuuskunnan taloushallintoa itse. Yksi opiskelijoista suorittaa työssäoppimisensa perustamalla taloushallinnon.
 
Tehdään itse,
ja otetaan vastuu
 
Osuuskuntainto kumpuaa Helenan mielestä siitä, että opiskelijat saavat itse tehdä asioita, ottaa vastuun ja miettiä, mistä voi tienata rahaa ja samalla opiskella. Uudella tavalla opiskelu viehättää. Enää ei tarvitse istua pelkästään tunnilla ja tehdä harjoitustöitä.
 
– Oikeita asioita tekemällä opitaan paljon, paljon paremmin. Kun opiskelijat tekivät esimerkiksi perustamisasiakirjaa, he oppivat paljon enemmän kuin olisivat oppineet kuuntelemalla opetusta yrityksen perustamisasioista. Tällä hetkellä he tekevät liiketoimintasuunnitelmaa itselleen.
 
Merkonomien osaamisaluetta ovat liiketoiminta ja markkinointi, joten he voivat tehdä osuuskunnan kautta esimerkiksi pikkuyrityksien taloushallintoa ja kirjanpitoa. Kesälle on suunniteltu myös kioskin pitoa. Datanomit puolestaan voivat tarjota vaikka kotisivujen tekoa ja ylläpitoa. Osuuskunta voi myydä myös tapahtumajärjestämistä, ja tiedossa onkin jo iso huoltotehtävä voimistelutapahtuma Gymnaestradassa.
 
Osuuskuntaintoa lisättiin talossa Kipinä-päivillä, joita Tiimiakatemian opiskelijat kävivät pitämässä.
 
– Suosittelen Kipinä-päiviä. Ne ovat ihan upea juttu. Kun suunnilleen samanikäiset ja itse osuuskunnassa toimivat puhuvat oman kokemuksensa kautta, se innostaa ihan valtavasti.
 
Muistakaa uusi tulokas!
 
Suomen Liikemiesten Kauppaopistoa ylläpitää osakeyhtiö ja oppilaitos on  Suomen suurin merkonomeja ja datanomeja kouluttava oppilaitos. Se on myös uusin tulokas Hope-verkostossa ja lähdössä innolla mukana toimintaan.
 
– Haluamme kiihkeästi kaikki mahdolliset jutut Hope-verkostosta. Toivomme myös, että meidän oppimisosuuskuntamme muistetaan, jos osuuskunnille järjestetään yhteisiä kohtaamisia!