Hope YTY - Yrittäjyyttä ja työssäoppimista yhdessä

Opettajat yrittämisen asialla

Tarvitaan yhteinen suoritushaaste

Tekemällä oppii enemmän

Yhdessä olemme vahvempia

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa menu_set_active_trail() (rivi 2405 tiedostossa /home/hope/public_html/includes/menu.inc).

Hope MYRSKY rokkasi tiimioppimisen vallankumousta

Tuskin koskaan aikaisemmin on Jyväskylän Lutakossa rokattu aamukymmeneltä siihen malliin kuin Hope MYRSKYssä. Jo alaovella tömähtää vastaan tanakkaa rock-asennetta: mustaa nahkaa, revittyjä vaatteita, ketjuja ja rauhanmerkkejä – rouheaa meininkiä kautta linjan. MYRSKYÄ nostattava Hope Tiimimestari 55 -ryhmä laittaa itsenä todella likoon luodakseen tunnelman, jossa syntyy rohkeasti uutta.

Verkostolle Myrsky on huikea kohtaaminen, jossa laitetaan tarinat jakoon, ne kipeätkin, josta muut voivat oppia. Päivän vahvinta antia on sisällön monipuolisuus. Rokkaavalle väelle avautuu vahva opiskelijan näkökulma, tiimiyrittäjien kokemus ja tiimivalmentajan näkemys. Iltapäivä toteutetaan open space -nuotiopiirinä, eli osallistujat ovat itse synnyttämässä uutta sisältöä.

Mahtava porukka MYRSKYN takana: Hope Tiimimestari 55 -ryhmä.

Vain mahtava suoritus työllistää

On ihan huikeaa nähdä esimerkiksi Piikipiniä NY:n intoa Salpauksen Asikkalan yksikössä. Opiskelijat kertovat silmät loistaen, miten heillä ei enää ole opettajia vaan valmentajia eikä lukujärjestyksiä tai jaksoja määrittämässä oppimista. Sen sijaan he organisoivat itse oppimisklubeja ottaakseen asiat haltuun ja oppivat tekemällä pyörittäessään NY-yrityksiä.

Arviointiasteikossakaan heille ei riitä 1–3, vaan he tarvitset nelosen ja vitosen eli mahtavan ja superin.

– Piikipinässä on löydetty aito, oikea yhteys asiakkaan kanssa ja viety oppiminen tasolle, johon opetussuunnitelma ei haasta. Näistä oppijoista välittyy hauskuus, rentous ja iloisuus, ja silti he ovat oppimisen kanssa hirmuisen tosissaan. He ovat itse tajunneet, että eivät työllisty, jos osaavat esimerkiksi erätaitoja välttävästi. He haluavat olla tekemisessään mahtavia, Hope YTYn projektipäällikkö Minna Erkko pohtii.

Piikipinän ihanat nuoret valmentajansa Hanna Salmisen kanssa fasilitaattori Vilma Mutkan haastateltavina.

Viiltävä analyysi helpoista masseista

Hämmästyttävää kykyä viiltävään analyysiin omasta tekemisestään osoittaa tiimiyrittäjä Teo Tarri Jyväskylän Tiimiakatemialta. Hän jakaa myrskyväelle mokan, josta on oppinut, ettei enää ikinä lähde tekemään mitään muuten kuin sydämellään. Teo lähti kesällä kavereiden kanssa kiertämään Suomea room escape -pelin eli huoneistopakopelin kanssa pitääkseen hauskaa ja kerätäkseen uudella jutulla helpot massit. Todellisuus oli toista, ja homma meni aivan pieleen. On suorastaan koskettavaa, kuinka Teo on oman ajattelunsa kautta päätynyt löytämään syyn itsestään. Hän ei syyttä sateista kesää tai muita olosuhteita vaan itseään. Ja, mikä tärkeintä, hän katsoo nyt viisaampana tulevaan. 

Tiimiyrittäjä Suvi Marjanen jakaa Lutakkoon kokoontuneiden kanssa kokemuksen siitä, millaista on perustaa Tiimiakatemia Tansaniaan.

Pitkän linjan tiimivalmentaja Päivi Lehto SASKYsta ottaa estradin tsempatakseen valmentajia: Älkää koskaan pyytäkö anteeksi sitä, että olette innostuneita!

– Tiimivalmentajuus mahdollistuu sillä, että kehittää itseään, uskoo joka hemmetin päivä siihen, mitä tekee, luottaa ankarasti prosessiin, ihmiseen ja jokaisen ihmisen sydämeen. Sitä ei saa unohtaa.

Huikeaa innostustaan jakamassa tiimivalmentaja Päivi Lehto SASKYsta.

Verkostoa mukaan uudistustyöhön

Hope YTY -hankkeen näkökulmasta MYRSKY on loppuseminaari, mutta Minna Erkko iloitsee siitä, että porukka katsoo yhdessä vahvasti tulevaisuuteen.

– Tapahtumaa järjestäneet ovat kutsuneet mukaan itselleen tärkeää verkostoa, jota he haluavat mukaan uudistustyöhön. Mukana on esimerkiksi kokonainen uusi Tiimimestari 72 -ryhmä, jonka otamme täällä mukaan verkostoon tekemään tiimioppimisen vallankumousta.

 

Kohtaamiset ja verkostoituminen ovat Myrskyn parasta antia.

 

Lisää kuvia Hopen Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1634816836772683.1073741830.14...